Vrouwelijke killer met mes geen noodweer

den boschDEN BOSCH – De rechtbank veroordeelt een 27-jarige vrouw uit Geldrop tot 9 jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Deze vrouwelijke killer heeft op 24 juli 2012 haar 24-jarige vriend Laurens Max neergestoken. De straf was conform de eis.

noodweer

De vrouw houdt vol dat ze door haar vriend bij de keel is gepakt. Zij stelt dat zij vreesde voor haar leven en met het 20 centimeter lange mes, het enige voorwerp dat zij kon pakken, het latere slachtoffer van zich af probeerde te houden door hem 1 keer te steken met dat mes  De rechtbank slikt dat verhaal niet. Er zijn geen sporen van geweld in haar hals om dat verhaal te ondersteunen.

aangifte

Bovendien heeft de vrouw tegen over de politie eerst verteld dat haar vriend door een inbreker was neergestoken. Verdachte heeft in latere verhoren als verklaring gegeven dat zij aanvankelijk dacht dat het wel mee zou vallen met de verwondingen van het slachtoffer en dat hij geen aangifte zou doen.

Pieter Baan

De vrouwelijke killer is in het Pieter Baan Centrum geplaatst voor een klinische observatie. Zij heeft daar echter haar medewerking aan het onderzoek geweigerd. Daardoor is niet duidelijk of zij ergens last van heeft. De rechtbank vindt het tot slot erg dat over het motief niets bekend is geworden. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 november 2013 Vrouwelijke killer eis 9 jaar

21 januari 2013 Vrouwelijke killer gaat het voordoen

13 juli 2012 Vrouw steekt vriend dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.