Hoger Beroep dodelijke ripdeal Falklanddreef met de neef van het gemeenteraadslid

arnhem-20130306-00475_thumb-1_thumb (1)ARNHEM – Bij het gerechtshof dient het hoger beroep van 3 verdachten die betrokken waren bij de dodelijke ripdeal in de woning aan de Falklanddreef in juli 2012 in Utrecht. Vorige week bleek dat die woning van het Utrechtse PvdA raadslid Bouchra Dibi was. Zij had die woning tijdens haar vakantie uitgeleend aan een neef. Ook de uit gratie gevallen neef die tot een werkstraf van 200 uur en 3 maanden voorwaardelijk is veroordeeld, ging in hoger  beroep. 

hennep

Neef Rachid D. trekt dat hoger beroep in. De neef behoorde tot het groepje Utrechters dat hennep probeerde te verkopen aan de een groepje Antillianen uit Amsterdam. De Amsterdammers ripten de hennep, maar de Utrechters hadden de 32-jarige Ghoulam A. op wacht gezet A. schoot een 20-jarige Amsterdammer dood. Hij kreeg 9 jaar van de rechtbank. De Amsterdammer die terugschoot 6 jaar.

Maar het Openbaar Ministerie vindt in hoger beroep die straffen veel te laag. De Amsterdam hoort opnieuw 9 jaar eisen. De verdachte stond aan de basis van de ripdeal, een gevangenisstraf van 9 jaar is volstrekt passend, vindt de advocaat generaal.

slotakkoord

De advocaat generaal eist tegen Ghoulam A. 12 jaar cel.  Verdachte neemt een vuurwapen ter hand en staat daarmee mede aan de basis van het volledig uit de hand lopen van de toch al verwerpelijke gang van zaken in de woning aan de Falklanddreef, met als uiterst triest slotakkoord het overlijden van de Amsterdammer aldus de advocaat-generaal op de zitting. Uitspraak 17 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 mei 2013 Dodelijke ripdeal Falklanddreef Amsterdam 10 Utrecht 9 jaar cel

23 april 2013 Een keurig nette jongen die toevallig op het verkeerde moment op de Falklanddreef was

19 april 2012 Wildwest op de Falklanddreef

17 april 2013 Slachtoffers ripdeal Falklanddreef aan het werk

18 maart 2013 Hoe klinken schoten van verschillend kaliber

27 oktober 2012 De good guy van Jan Hein Kuijpers op de Falklanddreef

14 september 2012 Weer 45 dagen 2 verdachten schiepartij Falklanddreef

11 augustus 2012 Schieten op Falklanddreef 3 maanden binnen blijven

2 augustus 2012 45 dagen voor 2 verdachten schietpartij Falklanddreef

30 juli 2012 Schutter dodelijk ripdeal Falklanddreef opgesloten

18 juli 20012 Verdachten dodelijk afrekening Overvecht in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.