Lijk in sloot de zoon is niet eens medeplichtig volgens zijn advocaat

Bart NelsonUTRECHT – De advocaten van de 66-jarige Hogges Y en de 43-jarige Suat Y. komen aan het woord. De zaak van de vader is redelijk eenvoudig. De man heeft geschoten Richard Nelson doodgeschoten.. De officier noemt het moord. De verdachte probeert het zelf naar doodslag toe te kletsen. Maar aan die eis van 12 jaar zal niet heel veel veranderen.

Richard Nelson

De eis 7 jaar tegen de zoon viel de familie van Richard Nelson tegen. Hun naaste is vermoord. Zijn zware lichaam is in een sloot gegooid. Dat is een veel te zware klus voor de kleine Hogges Y.  De nabestaanden vonden dat de zoon achter de moord zit.

advocaat 

Advocaat Joost Denissen betoogt dat de zoon een black out heeft gekregen. Hij heeft het nodige uit te leggen de zoon heeft de hele dag gebeld naar het toestel van zijn dode vriend. De officier vond dat niet echt gedrag voor iemand die in een shock was. Denissen draait het om. Eenmaal thuis probeerde  Suat vertwijfeld zijn vriend te bellen. In de hoop dat hij zal opnemen. Laat het niet waar zijn. In de hoop dat hij toch nog leeft. Tegen beter in?

vrijspraak

De zoon kan volgens zijn advocaat niet verantwoordelijk worden gehouden voor de ingevingen van zijn vader. Die op die dag cocaïne en alcohol heeft gebruikt en verklaard heeft in een opwelling te hebben gehandeld. Wat de reden ook mag zijn geweest voor nergens blijkt dat de zoon er iets van kon weten, zegt de advocaat. Hij vraagt vrijspraak. Uitspraak 19 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 december 2013 Lijk in sloot de vader is de moordenaar de zoon is medeplichtig

2 oktober 2013 Lijk in sloot de ene black out deskundige is de andere niet.

10 juli 2013 Lijk in sloot gangsterliefje verstopte de buit

2 maart 2013 Lijk in sloot ook chauffeur voorgeleid

28 januari 2013 Lijk in sloot voorarrest verlengd

16 januari 2013 Lijk in sloot 2 verdachten in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.