Verliefd op Lotje

gebroken hartUTRECHT – Tom is 18 jaar en zelfs de officier van justitie moet toegeven dat Tom nuchter in de rechtbank een aardige jongen is. Volgens advocaat Geert Jan van Oosten is Tom het slachtoffer van een grote portie liefdesverdriet gecombineerd met een grote hoeveelheid drank.

Lotje

Tom had verkering met Lotje maar het ging uit. Lotje gaf een feest en ze nodigde Tom niet uit. Tom vond dat hij erheen moest; om met Lotje te praten en om te voorkomen dat andere mensen Lotje tegen hem zouden opstoken. Hij stond een uur met Lotje buiten te praten toen hij opeens de deur in zijn rug kreeg. Hij schrok en hij spoot de 3 vrienden pepperspray in de ogen.

excuses

De ouders van Tom laadden hem in de auto en de excuses zijn al gemaakt als de politie komt. Toch moet Tom mee naar het bureau. Hij gaat opnieuw uit zijn dak als zijn moeder door de agenten uit de wagen wordt gehaald. Hij scheldt de agenten de huid vol en hij laat een smerige rochel achter op een stoel in de politiewagen.

Advocaat Van Oosten bouwt een heel verhaal over die agenten die de boel opnieuw hebben opgefokt terwijl er niks meer aan de hand was. Dat zal wel kloppen, maar de officier brengt daar tegen in dat de politie is uitgerukt vanwege een melding over een mes. Dan moet de politie optreden.

pepperspray

Van Oosten scoort meer met zijn beschrijving van Tom als een hardwerkende scholier die een busje pepperspray bij zich droeg omdat hij regelmatig de omzet van het restaurant van zijn vader naar de bank moet brengen. De advocaat ziet alleen bewijs voor het bezit van de pepperspray. Maar daar denkt de rechter Peter Bender anders over. Maar aardige Tom komt goed weg. Hij  krijgt 80 uur werkstraf ook wegens mishandeling en belediging. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.