Vrouwelijke killer hoger beroep moord Guus Voelker

arnhem-20130306-00475_thumb-1_thumb (1)ARNHEM – Het gerechtshof houdt de zaak aan tegen de 57-jarige Klasina van L uit Tiel. L. zit een straf van 16 jaar uit wegens de moord op haar echtgenoot Guus Voelker. De vrouw is door de rechtbank tot 16 jaar veroordeeld na een eis van 13 jaar. Genoeg te doen in het hoger beroep.

inbraak

Van L. belde 112 omdat er ingebroken zou worden in haar woning. Ze durfde haar slaapkamer niet uit. De politie vond haar man dood in zijn eigen slaapkamer. De man is gestoken met een scherp voorwerp en op zijn hoofd geslagen met een hard voorwerp. Volgens de politie waren de inbraaksporen weinig overtuigend.

ontkenning

Het duurde een paar maanden voordat de politie de echtgenote kon aanhouden. Zij ontkende in de rechtbank en dat zal bij het hof niet veranderen, vertelt haar advocaat Willem Jan Ausma die de zaak heeft overgenomen. Ausma vindt het verhaal van zijn vrouwelijke cliënte consistent en betrouwbaar, Hij wijst er verder op dat de beide moordwapens zijn nooit gevonden.

Maar de bloedsporen op haar kleding en slaapplek zijn belastend. Ook de zoektermen op haar computer zijn onthullend. Die lopen uiteen van : ik houd niet meer van mijn man tot hoe maak ik mijn huis schoon na een moord. Er worden nog een paar getuigen gehoord. De zaak gaat over 3 maanden verder. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.