Dronkenlap van de week (13) bloedproefweigeraar

MEDIWARE_SPUITEN_4e89aacab04d1UTRECHT – Simeo is een 36-jarige Ghanees die een heel klein beetje Italiaans spreekt en geen Engels. Althans volgens zijn advocaat. Simeo is er zelf niet want hij woont niet meer in Amsterdam maar de dagvaarding is wel betekend in Italië. De tolk is voor niets gekomen, maar de zaak gaat door

bloedproef

Meer dan 2 jaar geleden moest Simeo blazen Hij blies een F. Dat duidt op alcoholgebruik. Op het bureau bureau kon hij door hartkloppingen zijn adem niet laten analyseren. De agenten besloten tot een bloedproef. Volgens de agenten weigerde Simeo mee te werken.

strafbaar feit

In het proces verbaal staat letterlijk dat Simeo door woord en gebaar duidelijk maakte dat hij begreep dat hij een strafbaar feit pleegde door niet mee te werken aan de bloedproef. Ook zag hij volgens de agenten af van een advocaat. Simeo moest voorkomen want wie niet meewerkt komt in Nederland in de hoogste categorie. Hij was zijn rijbewijs 9 maanden kwijt.

Advocaat De Ronday gelooft er helemaal niets van dat Simeo dat allemaal heeft begrepen. Op de vorige zitting heeft advocaat voorgelezen uit  de mailtjes in die Simeo naar zijn kantoor heeft gestuurd. Me no pay no car. klinkt het in fonetisch kinderlijk Engels. Deze man kan zijn rechten nooit hebben begrepen, betoogt De Ronday.

agenten

Op de vorige zitting bepaalde de politierechter dat die agenten die dit pv hebben gemaakt naar de zitting moesten komen. De Ronday heeft er weinig vertrouwen in, maar deze keer heeft hij geluk. De soms feilbare administratie van het OM is vergeten de agenten op te roepen.

vrijspraak

Officier Susanne Terporten heeft het gehad met deze hopeloze zaak die nu al 2 jaar oud is. Ze kondigt een soort halve vrijspraak aan als Ronday van de getuige afziet. Ze vertelt snel nog even dat de de verdachte in de tussentijd een boete heeft gekregen en betaald voor dronken rijden. Voor dit feit vraagt ze vrijspraak. De politierechter neemt de eis over. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 oktober 2013 Dronkenlap van de week cannabis

14 oktober 2013 Dronkenlap van de week (11) GHB

8 september 2013 Dronkenlap van de week (10)

20 februari 2013 Dronkenlap van de week 9 Een beginnend bestuurder maar een ervaren doorrijder

12 februari 2012 Dronkenlap van de week (8) hockeymoeder ondanks beroerde proceshouding 6 weken schoffelen

30 januari 2013 Dronkenlap van de week (8) een droevige proceshouding

5 november 2012 De dronkenlap van de week (7)

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.