De terugkeer van een oude zieke oplichter

utrecht15juniUTRECHT ā€“ Ooit bestelde  de 54-jarige  Peter K. complete woningrichters leeg . Hij liet alles met spoed afleveren. De winkeliers verloren met eurotekens in hun ogen alle voorzichtigheid uit het oog. K. betaalde nooit en de schade bedroeg tonnen.

C1000

Die gloriejaren zijn voorbij. Dit keer staat er 1 winkeldiefstal op de dagvaarding bij de politierechter. Peter K.  heeft levensmiddelen gestolen bij de C1000.

Zijn advocaat is niet veranderd alleen ouder geworden.  Advocaat John Dassen vertelt dat ras oplichter K. ziek is.  De verdachte is net geopereerd aan ernstige vorm van kanker.

dokter

Dassen snapt ook dat de politierechter geen oplichter op zijn blauwe ogen gelooft. Dassen zegt dat hij bezig is geweest om een doktersverklaring te krijgen. Die is er nog niet. Maar zo vertelt Dassen er dient nog een zaak: over 2 weken staan er nog 3 winkeldiefstallen op de rol.   Het is beter om die zaken tegelijk af te doen.

gevangenisstraf

Ook in die zaak heeft K.  bekend. En er hangt K. gevangenisstraf boven het hoofd door zijn strafblad. Hoewel daar al bijna 5 jaar niets is bijgekomen. K. heeft toch in 2009 nog een werkstraf gekregen.

De rechter moet weten hoe het met deze verdachte gaat, zegt Dassen, want de kans is groot dat de officier gevangenisstraf gaat eisen. Daar gaat de rechter in mee. De zaak gaat verder op 22 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “De terugkeer van een oude zieke oplichter”

 1. Ik heb ook een ziekte en ben vroeger met oplichting in aanraking gekomen
  Om te overleven dat wel en heb voor andere zaken ook werkstraf gekregen
  In het verleden nu ben ik op het goede pad geraakt vroeger maakte ik me schuldig aan verschillende diefstal inbraak heling mishandeling bedreiging
  Afpersing steekpartijen en zie oplichting de ziekte ook bij deze man gaat waarschijnlijk nooit helemaal over

  Vriendelijke Groeten ex crimineel en ex geweldpleger Danny van Strien

  http://Www.dannyvanstrien.jimdo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *