De terugkeer van een oude zieke oplichter

utrecht15juniUTRECHT – Ooit bestelde  de 54-jarige  Peter K. complete woningrichters leeg . Hij liet alles met spoed afleveren. De winkeliers verloren met eurotekens in hun ogen alle voorzichtigheid uit het oog. K. betaalde nooit en de schade bedroeg tonnen.

C1000

Die gloriejaren zijn voorbij. Dit keer staat er 1 winkeldiefstal op de dagvaarding bij de politierechter. Peter K.  heeft levensmiddelen gestolen bij de C1000.

Zijn advocaat is niet veranderd alleen ouder geworden.  Advocaat John Dassen vertelt dat ras oplichter K. ziek is.  De verdachte is net geopereerd aan ernstige vorm van kanker.

dokter

Dassen snapt ook dat de politierechter geen oplichter op zijn blauwe ogen gelooft. Dassen zegt dat hij bezig is geweest om een doktersverklaring te krijgen. Die is er nog niet. Maar zo vertelt Dassen er dient nog een zaak: over 2 weken staan er nog 3 winkeldiefstallen op de rol.   Het is beter om die zaken tegelijk af te doen.

gevangenisstraf

Ook in die zaak heeft K.  bekend. En er hangt K. gevangenisstraf boven het hoofd door zijn strafblad. Hoewel daar al bijna 5 jaar niets is bijgekomen. K. heeft toch in 2009 nog een werkstraf gekregen.

De rechter moet weten hoe het met deze verdachte gaat, zegt Dassen, want de kans is groot dat de officier gevangenisstraf gaat eisen. Daar gaat de rechter in mee. De zaak gaat verder op 22 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

3 gedachten over “De terugkeer van een oude zieke oplichter”

 1. Ik heb ook een ziekte en ben vroeger met oplichting in aanraking gekomen
  Om te overleven dat wel en heb voor andere zaken ook werkstraf gekregen
  In het verleden nu ben ik op het goede pad geraakt vroeger maakte ik me schuldig aan verschillende diefstal inbraak heling mishandeling bedreiging
  Afpersing steekpartijen en zie oplichting de ziekte ook bij deze man gaat waarschijnlijk nooit helemaal over

  Vriendelijke Groeten ex crimineel en ex geweldpleger Danny van Strien

  http://Www.dannyvanstrien.jimdo.com

 2. Ik heb ooit nog eens iemand opgelicht afgeperst voor zo.n 15000 euro ben door de maatschappij jarenlang kapot gemaakt geen eerlijke kansen tegengewerkt worden etc
  Dan loop je psychische schade op die je zelf
  Moet opknappen zo is het nu eenmaal daardoor ben ik maatschappelijk verwaarloosd en mede daardoor levenslang
  Afgekeurd ik had het liever anders gezien
  Ik doe geen criminele dingen meer
  Maar ben bedelaar ik moet overleven ik schaam me nergens voor onderaan de ladder
  En zo klimmen we omhooggevallen

  Danny van Strien Gedichten nl
  http://www.dannyvanstrien.jimdo.com

 3. Ik ben bedelaar en verdien me geld gewoon op straat schaam me nergens voor nee heb je
  Ja kun je krijgen zo ben ik groot gebracht
  Vraag me shag en sigaretten ook op de straat
  Want de overheid geeft me te weinig om van te leven criminaliteit is geen oplossing dus doe je het zo ze hebben me een internationaLe
  Voetbal carrière ontnomen ik wordt geboycot als presentator in Hilversum media
  Land als Dichter door de uitgevers en Maatschappelijk wordt het me ook onmogelijk gemaakt dus ik moet door de schuld van de maatschappij zo leven ik buig voor niemand en als je me als bedelaar een oplichter vindt moet jezelf weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *