Een poederbrief naar het CJIB en een dreigbrief naar de officier

parketUTRECHT – Ik bied mijn excuses aan. Ik ben geen onvriendelijk mens als het goed met mij gaat. Zo begint de 28-jarige Karim A. de zitting. A. is vandaag erg vriendelijk toch is hij omgeven door de parketpolitie. Hij heeft kort voor de zitting een excuusbrief naar een bedreigde officier geschreven.

parketpolitie

A. zou binnen een  maand naar het Pieter Baan gaan zo beloofde de officier op de vorige zitting. Toen A.  na een maand niet echt opschoot, schreef hij aan de officier, de griffier en de president een brief dat hij de medewerkers van het Pieter Baan iets zou aan doen. De geschrokken officier waarschuwde de medewerkers van het Pieter Baan Centrum.

CJIB

Brieven zijn van Karim zijn angstaanjagend.  De hele zaak begon omdat hij zo’n ruzie kreeg met het CJIB dat hij poederbrieven met begeleidende testen stuurde naar de medewerkers:

En zoek vooral geen ruzie met mij want niemand wil dit ervaren’/’WEES GEWAARSCHUWD: Nog één foute brief en Gods Toorn zal jullie treffen. Ik kom dan met een leger christenen naar CVOM Utrecht of wacht jullie buiten op om jullie te verbranden of God weet wat dan ook. Dit om de heidenen onder jullie te bekeren en het licht van god en Jezus te tonen in jullie werk bij OM’/’Ik was op 30 januari 2013 bij CJIB Leeuwarden en waarschuwde het persoon (de beveiliging) voor de gevolgen bij doorgaan met deze zaak. Dus weg mijn dossier want er komen doden en/of gewonden, ook bij CVOM Utrecht. Niks houdt mij tegen. Ik was immers al in Leeuwarden. Dus blijft de bijbel lezen, bid tot god en zoek liever ander werk, natuurlijk voor jullie eigen veiligheid’

voorwaarden

De zaak kwam in april voor de eerste keer voor en A. die volgens zijn advocate Tukker niet detentiegeschikt is, werd door de rechtbank naar huis gestuurd. Omdat hij zich volgens het Openbaar Ministerie niet hield aan de voorwaarden en een reclasseringsmedewerker bedreigde, werd A. weer naar binnen gehaald.

geschreeuw

Vandaag zien we een vriendelijke Karim die desalniettemin door de politie 2 meter bij zijn advocate vandaan wordt gehouden.  Die advocate betoogt dat Karim wel veel dagen achter de tralies maakt. Advocate Tukker benadrukt nog een keer dat alle brieven veel geschreeuw en weinig wol bevatten.  Ze vraagt om schorsing van de gevangenschap.

De officier verzet zich. De rechtbank wil daaraan meewerken maar eerst moet er een onderzoek gedaan worden in het Pieter Baan. Dat onderzoek is eind januari klaar. De zaak gaat verder op 20 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.