Een werkstraf om uit de schulden te komen

werkstrafUTRECHT – Tarik is een lastig ventje.  Dwarsliggen is zijn tweede natuur die hem zelfs bij de politierechter extra straf oplevert.

werkstraf

Tarik stond buiten bij een feest in een sporthal. Twee politiemensen in een auto spraken hem aan.  Hij schold ze uit voor alles waar het woord kanker voorgezet kan worden. De politie herkent hem ambtshalve als Tarik.

sloot

Tarik holt weg. De politie vindt hem in een sloot. De politie herkent hem opnieuw ambtshalve als Tarik. In de auto naar het bureau bedreigt hij de agenten met de dood.  Op het bureau vernielt hij een politiecel en hij bekent.

meisje

Op de zitting vertelt hij iets anders. Hij lag met een meisje in de sloot en de politie moet de verkeerde persoon meegenomen naar het bureau. De officier gelooft er helemaal niets van.

Bovendien heeft Tarik eerder een boete gekregen voor het uitschelden van een agent. Die die boete heeft hij nooit betaald. Hij vertelt aan de politierechter dat hij door die boete in de financiële problemen is gekomen en zijn huis uit is gezet.

hoger

De officier besluit daarom om een werkstraf te vragen. Dan worden de schulden tenminste niet hoger is het idee van de officier.

Dwarsligger Tarik is niet blij met een werkstraf. Hij wil liever een boete. Want een boete kun je uitzitten. Dan heb ik tenminste een dak boven mijn hoofd, zegt hij tegen de rechter.  Van de rechter Oostendorp krijgt hij conform 40 uur werkstraf. Maar als hij die niet volbrengt, moet hij toch ook 20 dagen zitten, vult de rechter aan. Tarik kan nog steeds kiezen voor een dak boven zijn hoofd.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.