Martelmoord Velp

hof arnhem leeuwardenARNHEM – Het gerechtshof verlengt de voorlopige hechtenis van een 56-jarige Brigitte van der Z.  uit Velp.  Deze vrouw is net als de 36-jarige Richard S.  op 7 mei tot 18 jaar cel veroordeeld vanwege de zogenaamde martelmoord.

rechtbank

Samen met een 32-jarige vrouw, die 8 jaar en tbs kreeg hebben zij volgens de rechtbank op 3 december in 2011 in Velp de vriend van Van der Z. doodgemarteld in zijn woning.  Het slachtoffer wilde Brigitte van der Z. uit de woning aan de Kemphaanlaan in Velp zetten.

Volgens het vonnis is de man eerst halfdood gestoken door de 32-jarige vrouw en daarna urenlang mishandeld tot hij helemaal dood was. Het Openbaar Ministerie eiste 16 jaar, maar de rechtbank vond het nog erger.

advocaat

Advocaat Wouter Hendrikcx tekende net als het OM hoger beroep aan. Hij ziet veel kansen voor Van der Z. in hoger beroep. Ze heeft niet zelf meegedaan aan de mishandeling en toch heeft zij dezelfde hoge straf gekregen.

Bovendien heeft de advocaat de nodige twijfels over de letseldateringsrapportage waardoor zijn cliente is veroordeeld. Hij wil daarom een deskundige laten opdraven. De zaak gaat op 5 april verder met een regiezitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.