Moord zonder verzoek door verdachte met een tunnelvisie

paleis-21ARNHEM – Het OM eist ook in hoger beroep 8 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een 48-jarige man die ervan wordt verdacht zijn partner om het leven te hebben gebracht op 5 november 2012 in Lienden. De rechtbank legde 5 jaar op wegens moord.

uitzichtloos

De verdachte ging in hoger beroep want hij vindt dat hij het leven van zijn partner op haar verzoek heeft  beëindigd. Het stel had grote financiële problemen. Ze verkeerden volgens de verdachte in een uitzichtloze situatie.

De verdachte heeft zij partner eerst gesneden en daarna gewurgd tot ze niet meer ademde. Daarna stak hij zichzelf in de buik.

uitdrukkelijk verlangen

Bij een levensbeëindiging op verzoek moet het uitdrukkelijk en ernstig verlangen heel helder blijken. Dat is hier in de visie van het OM niet het geval. Uit verklaringen van de omgeving van de vrouw komt naar voren dat ze meegaand was, niet zo weerbaar en een beetje simpel. Haar leven werd bepaald door anderen. Verdachte kwam met het idee van zelfmoord.

tunnelvisie

Er is geen hulp gezocht, niet bij bekenden en niet bij een huisarts. Het lijkt er op dat verdachte vanuit die tunnelvisie de instemming bij het slachtoffer beleefde, zoals een deskundige stelt”, aldus de advocaat-generaal op de zitting. Nu aan het uitdrukkelijk en ernstig verlangen niet is voldaan, is sprake van moord, zo vindt het OM. Uitspraak over 2 weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 juli 2013 Een dominante moordenaar

3 juli 2013 Moord zonder verzoek

16 november 2012 Verdachte van moord Lienden kan zelf naar de raadkamer komen

7 november 2012 Verdachte van moord op vriendin in ziekenhuis voorgeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.