Een familie met een dure levensstijl

bonenUTRECHT – Het gebeurt niet vaak dat vrijwel iedereen zich afvraagt wat de verdachte in de rechtbank doet.  De 31-jarige Danielle is 5 jaar geleden afschuwelijk de fout in gegaan maar in het strafrecht heeft zij helemaal niets te zoeken.

bruine bonen

Ze was de boekhouder van het gezin. Zij regelde het geld. Maar opeens was het geld op. Het was veel minder dan haar vriend dacht.  Die vriend was vooral geïnteresseerd in merken.  Niet alleen in dure merkkleding zelfs als zij bruine bonen kocht, moest dat van Hak zijn. Het huismerk van de Albert Heijn kwam de woning van Danielle en haar stratenmaker niet binnen.

doorlopende krediet

Zo rolde het gezin de financiële afgrond in. Zeker toen Danielle voor tientjes ging gokken op internet. Ze sloot een doorlopende krediet af van 21.000 euro met een vervalste handtekening van haar vriend. Ook liet ze zijn spaarloon overmaken naar hun gezamenlijke rekening.

valsheid

Hij leefde er zelf ook van, houdt ze nu vol. Maar haar vriend deed vlak voor hun scheiding aangifte. Nu wordt ze beschuldigd van valsheid in geschrifte.

Sinds de scheiding gaat het goed tussen hun vertelt Danielle.  Ze hebben zelfs samen de verjaardag van hun dochtertje gevoerd. Maar over die financiën hebben ze na hun scheiding nooit gepraat.

schadeclaim

Misschien had u dat toch eens moeten doen, zegt rechter Messer. Er ligt nog een schadeclaim van 45.000 euro.  Een jurist bij de Das heeft alles bij elkaar opgeteld. Maar zelfs de officier van justitie ziet dat dit slachtoffer fout zit, want Danielle betaalt zelf het doorlopende krediet af.

De officier eist 180 uur werkstraf voor 4 vervalste handtekeningen.  Advocate Hetty Dijkstra en drukte nog maar eens dat Danielle eigenlijk niets te vertellen had in het gezin van de stratenmaker. Uitspraak 28 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.