Een hele oude zaak met nog oudere geheimhouders

marihuanabg__1__reasonably_small1ARNHEM – De advocaat generaal eist 18 maanden gevangenisstraf tegen Marlon H. voormalig growshophouder uit Amersfoort. M. ging zelf in beroep tegen een straf van 20 maanden.

huizen

Hij liep maar liefst 7 jaar geleden tegen de lamp met zakenpartner Charles H.  Ze bezaten in Amersfoort te veel de huizen zonder witte inkomsten. H  werd vrijgesproken van witwassen en kreeg daarom een lagere straf dan zijn maatje, de ook nog voor 1 miljoen werd geplukt.

schikking

In die ontnemingszaak schikte raadsman Louis de Leon voor 3 ton schikte met de officier van justitie. Dat kon voor een groot deel betaald kon worden uit de overwaarde van de huizen die H. bezat. In hoger beroep is het voornaamste doel van de advocaat om H. , die 5 maanden in voorarrest heeft gezeten, uit de gevangenis te houden.De Leon vindt het bizar als H. na 7 jaar terug zou moeten naar de cel.

geheimhouders

De Leon kan prijsschieten op het onderzoek. Er zijn gesprekken met geheimhouders opgenomen. De geheimhouders die zijn meegenomen. In het begin van het onderzoek zijn er gesprekken met geheimhouders opgenomen. De rechtbank in Utrecht heeft vastgesteld dat die gesprekken veel te laat zijn vernietigd. Maar dat heeft geen gevolgen voor H., want ze zijn niet meegenomen in het onderzoek.  De Leon wil dat als advocaat kunnen controleren maar het hof wil hem die kans niet geven.Zijn verzoek om een getuigen te mogen horen werd afgewezen.

moeder

Ook het hoger beroep van 10 kleine vissen dient vandaag, Een van die kleine vissen is de moeder van hoofdverdachte  Charles P.. Deze inmiddels 64-jarige niet al te gezond vrouw is veroordeeld tot een boete van 4000 euro en een werkstraf van 100 uur. De advocaat generaal geeft tien procent korting op die werkstraf.

voorarrest

Advocaat Achmed Baaijens vraagt vrijspraak maar hij wijst erop dat de jnmiddels 64-jarige vrouw 7 jaar geleden 1 maand in voorarrest heeft gezeten. Hij stelt voor om dat te verrekenen met de eventuele werkstraf. Daarnaast zegt hij dat de vrouw geen geld heeft.  Uitspraak 29 januari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

13 januari 2013 1 Miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.