Een bestuurster met hoofddoek in het verdachtenbankje

BUSBAANUTRECHT –  De 52-jarige  Fatima K. draagt een hoofddoek. In het verdachten bankje is dat een absolute zeldzaamheid, Ze behoort tot een van de minst berechte doelgroepen. Een islamitische vrouw van middelbare leeftijd is een zeldzaamheid als strafklant.

afgrijselijk

Hoewel Fatima K. een afgrijselijk feit op haar geweten heeft, is het nog maar  vraag of zij veel straf verdient. Ze heet een op busbaan  Parkwijk in Utrecht de 16-jarige  Jim van Beek doodgereden. Van Beek reed op zijn brommer keurig door groen. Fatima reed op de busbaan en het busstoplicht stond op rood. Dat ziet er anders uit dan een normaalstoplicht.

politiek

Die busbaan  is al jarenlang het onderwerp van politieke discussie. Advocaat Kasem biedt zijn excuses aan, voor het uitstel dat hij vraagt. Maar hij moet als advocaat voor Fatima K. op komen. Er zijn veel vragen over de verkeerssituatie en die heeft hij nog niet kunnen stellen. Hij wil weten wat er is veranderd na het ongeluk en waarom het is veranderd. Hoeveel mensen zijn er bekeurd dat ze op de busbaan reden.

onderzoek

Officier van justitie Rethmeijer doet haar best. Zij vindt dat er genoeg onderzoek is gedaan. Zij wil de zaak vandaag behandelen.  De familie van Jim van Beek die in de zaal zit, is al voorbereid op mogelijk uitstel. Rechter Helmonds geeft de advocaat zijn zin. Er komt nader onderzoek. De zaak gaat op 3 april verder met een inhoudelijke behandeling. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.