Duitse dokter in een zeeuwse badplaats en een meisje in een sloot

hof den boschDEN BOSCH – De advocaat generaal eist 6 jaar gevangenisstraf tegen een Ryan N. uit Essen. N. zou 4 vier jaar geleden in Renesse een meisje hebben aangerand, gewurgd en in een sloot gegooid.

Duitstalig

De politie vond het meisje op 26 augustus 2010 in een sloot. Ze vertelde dat ze was aangerand en bijna gewurgd door een Duitstalige man. De politie hield de verdachte aan.

De verdachte, een neurochirurg uit Essen ontkende. Hij zei dat hij eerste hulp heeft verleend bij het meisje.

De officier van justitie eiste in de rechtbank in Middelburg 4 jaar.  De rechtbank sprak de man vrij. Het OM ging in hoger beroep. Nu eist de advocaat generaal een hogere straf omdat de juridische kwalificatie is veranderd in poging tot moord.

voorbedachten raad

Het OM is van mening dat verdachte heeft gehandeld met voorbedachte raad en dat daarmee sprake is van poging moord. ” het OM het zeer wel denkbaar dat de verdachte – bij het niet slagen van zijn seksueel gerichte toenaderingen – kwam tot zijn verwurgingshandelingen. Hij heeft het slachtoffer in bewusteloze toestand in een verdrinkingssituatie gebracht en dan kan alleen van handelen met voorbedachte raad worden gesproken”, aldus de advocaat-generaal op de zitting.  Uitspraak 2 weken.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.