Man die vrouw doodstak is toerekeningsvatbaar

20131213_154926 (1)UTRECHT – De 58-jarige Willem S. die in juli in Hooglanderveen Antoinete Kunemund zou hebben doodgestoken, is toerekeningsvatbaar. Dat is de voornaamste uitkomst van het onderzoek in het Pieter Baan Centrum waar S. weken lang is geobserveerd.

nabestaanden

S. is niet op deze regiezitting,  Hij ontwijkt de nabestaanden van zijn ex.  Gaat hij wel komen op de inhoudelijke behandeling,  vraagt rechter Roel den Otter bezorgd aan advocate Esther van Elst. Anders laat de rechtbank hem ophalen. Van Elst belooft dat S. er de volgende keer zal zijn. 

second opinion

Kunemund lag op 24 juli zwaar gewond in haar woning in Hooglanderveen. Ze overleed in het ziekenhuis. S. is alles vergeten. Dat blijkt medisch niet te weerleggen. Van Elst wil verder een second opinion. Ze wil dat een andere arts kijkt naar het letsel van Antoinette Kunemund en of een ongeluk of zelfmoord mogelijk doodsoorzaak zou kunnen zijn.

rechtbank

Ze krijgt van de rechtbank geen andere arts. Ze mag haar vragen stellen aan dezelfde arts, besluit de rechtbank. Ook besluit de rechtbank dat S. in de cel blijft tot de inhoudelijke behandeling op 9 april. (andereverhalenuitderechbank.nl)

lees ook

28 oktober 2013 Man die vrouw dood stak onderzocht in Pieter Baan

24 juli 2013 Man steekt vrouw dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.