Toch weer zware eis tegen vrijgesproken stiefvader dode peuter Nouafel

omARNHEM – De advocaat generaal eist 8 jaar tegen de 30-jarige Younass A. uit Utrecht. Volgens het openbaar ministerie heeft A. 3 jaar geleden in Utrecht zijn stiefzoontje Nouafel doodgeschopt.  In de rechtbank in Utrecht hoorde A. dezelfde eis.

advocaat generaal

Ook de moeder van de 3 jaar geworden Nouafel mag weer aan paar bange weken doormaken. De eis tegen haar luidt: 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Peuter Nouafel stierf op 7 maart 2011 een maagletsel.  De stiefvader en de moeder zaten lang in voorarrest.  Het openbaar ministerie ziet de moeder als medeplichtig omdat zij niet ingegrepen heeft.

Van de rechtbank kreeg het inmiddels gescheiden ouderpaar allebei 6 maanden vanwege andere  kleinere mishandeling. Er was teveel twijfel over wie het dodelijk letsel op zijn geweten kon hebben. De advocaat generaal vindt dat er toch voldoende bewijs in het dossier zit voor een veroordeling.

kind

Op 27 maart 2011 komt veel te vroeg een einde aan het leven van een geliefd jongetje. Drie-en-een-half jaar oud, een leeftijd waarop een kind écht nog onschuldig en klein is. Een kind dat normaal gesproken nog een leven voor zich zou hebben, een leven met hoop, liefde, verdriet, succes en minder succes. Een leven zoals het leven hoort te zijn. Maar dit leven is bruut beëindigd door geweld dat niet anders dan zinloos is nu hij nog zo jong was.

Cornelia de J.  is in haar rol als moeder, die moest zorgen voor zijn veiligheid en welzijn, schromelijk tekort geschoten. In plaats van geborgenheid, structuur en geluk bood ze hem een wisselvallig en onrustig leven met een stiefvader die agressief was naar haar maar ook naar haar zoon. Ze verkoos haar relatie met haar vriend boven het welzijn van haar zoon. Deze keus had ze als moeder nooit mogen maken.

geweld

Veel mensen zouden zich hierover rot schamen en zichzelf nooit meer recht kunnen aankijken. Bij deze verdachte is dit op geen enkel moment waargenomen. Hij heeft een strafblad met geweldsdelicten. Agressietrainingen bij de reclassering en behandeling heeft hij niet gedaan of deze zijn vroegtijdig beëindigd vanwege zijn agressie. Verdachte heeft niet meegewerkt aan een onderzoek naar zijn persoon of zijn beweegredenen. Door deze houding van verdachte is ter bescherming van de maatschappij een langdurige gevangenisstraf op zijn plaats”, aldus de advocaat-generaal op de zitting.

Uitspraak 11 februari.

lees ook

30 september 2013 Dode peuter Nouafel en het laatste restje bewijs tegen de stiefvader

10 juni 2013 Dode peuter Nouafel medegedetineerden stiefvader in de herkansing

10 oktober 2012 Openbaar Ministerie in hoger beroep zaak dode peuter Nouafel

27 september 2012 Moeder en stiefvader niet schuldig aan dood peuter Nouafel moeder toch in hoger beroep

13 september 2012 Het laatste woord van de moeder van de overleden peuter Nouafel

7 september Stiefvader was in tranen na dood van peuter Nouafel

6 september 2012 Eis 8 jaar voor doodschoppen weerloze peuter Nouafel

5 september 2012 De ouders van peuter Nouafel kunnen er niets aan doen

4 september 2012 Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van dode peuter Nouafel om geheime informant

17 juni 2012 Verdachte moeder van peuter Nouafel voegt zich als slachtoffer

20 april 2012 De weerzinwekkende foto’s van Nouafel uit het verdomhoekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.