6,5 jaar na de eerste schorsing een werkstraf voor de growshophouder

marihuanabg__1__reasonably_small1ARNHEM – De rechtbank in Utrecht schorste na 5 maanden het voorarrest van Marlon H. op 8 oktober 2007. H. kreeg een paar weken de tijd om zijn zaken in orde te maken voor de rechtszaak die eind november 2007 tegen hem zou dienen. En zoals vaker bleek deze door advocaat Louis de Leon bevochten vrijheid de belangrijkste beslissing in deze zaak.

huizen

Growshophouder H. handelde samen met zakenpartner Charles P. in hennep.  Ze liepen tegen de lamp omdat ze 6 huizen in bezit hadden zonder witte inkomsten.  De zaak verdween in een diepe la van een Utrechtse officier en kwam daar 2 jaar later weert uit. Toch kreeg H. die  werd vrijgesproken van witwassen,  20 maanden cel van de rechtbank.

eeuwigheid

Advocaat Louis de Leon tekende beroep aan. In de tussentijd kon H. met zijn huizenbezit de een ontneming van 3 ton afdoen. Na weer een eeuwigheid kwam de zaak in Arnhem in hoger beroep. De zaak tegen zakenpartner P. werd opnieuw aangehouden.

Maar H. leek er na 6,5 jaar op vrije voeten toch weer achter de tralies te gaan. De advocaat generaal eiste 18 maanden. Maar het hof was het Louis de Leon eens dat H. niet meer terug hoeft naar de cel.  Naast 5 maanden die hij in voorarrest heeft uitgezeten krijgt H. een werkstraf van 240 uur en 20.000 euro boete.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

15 januari 2014 Een hele oude zaak met nog oudere geheimhouders

13 januari 2013 1 Miljoen euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.