Het ene lesbische stel is het andere niet

lelystadLELYSTAD – De politierechter veroordeelt de helft van een lesbisch stel tot een voorwaardelijke boete van 500 euro vanwege het mishandelen van een buurman. De buurman werd een paar weken geleden door diezelfde rechter in precies dezelfde proeftijd geknald.

wijk

De potten vertelden op Omroep Flevoland dat ze hun wijk zo snel mogelijk willen verlaten. Hun woning staat zelfs te koop. Het is al eerder gebeurd dat huwelijken van gelijk geslacht last hadden van de buurt. Het is nog niet vaak gebeurd dat ze als antwoord geweld gebruikten.

gewaarschuwd mens

Zo’n voorwaardelijke straf is een keuze van de rechter als oplossing voor een burenruzie. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en dan is die veroordeling meteen het einde van een burenruzie. Iedereen leeft gelukkig verder.

Het omgekeerd gebeurt echter zeker zo vaak bij burenruzies.. Soms is zo’n voorwaardelijke straf juist het begin van een serie rechtszaken want iedereen in de buurt weet wie er in een proeftijd loop. Zo iemand wordt al snel het slachtoffer van provocaties. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Een gedachte over “Het ene lesbische stel is het andere niet”

  1. wat een vervelend artikel. het ene heterostel is het andere niet lees ik nooit ergens. en als het 2 heren zou betreffen zou er dan staan ” 2 flikkers”?
    zolang er zo geschreven wordt door journalisten etc. is acceptatie nog ver weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.