Alzheimermoord oververmoeide mantelzorger ging door het lint

Willem AnkerUTRECHT – De rechtbank laat de 83-jarige Hendrik K. uit Doorn vrij. K. is een vriendelijk ogende beleefde man die ieders opa zou kunnen zijn. Hij  wordt beschuldigd van moord op zijn 86-jarige zieke echtgenote, maar hij is zo in de war dat hij van de rechtbank naar de dagopvang mag.

Willem Anker

Het Openbaar Ministerie is zo overstuur van de beslissing van de zittende magistraten dat er in de loop van de middag een persbericht uitgaat waarin het standpunt van de officier nog een keer wordt herhaald. Dat hadden we op de zitting ook al gehoord.

Eerst heeft advocaat Willem Anker de verdachte afgeschilderd als een oververmoeide  liefdevolle mantelzorger die uitgeput door de vele slapeloze nachten in een opwelling zijn vrouw de keel heeft dichtgeknepen. Die vrouw leed volgens advocaat Anker aan de ziektes van Parkinson en Alzheimer.

moord

Daarna kwam officier die tamelijk overtuigend gehakt maakte van het verhaal van Anker. De officier maakt duidelijk waarom er aanwijzingen zijn voor moord en waarom K. best in de gevangenis kan blijven.

Vreemd genoeg veegt ook de rechtbank een kwartiertje later alle punten die advocaat Anker heeft aangedragen een voor een van tafel. Om vervolgens wel tot de conclusie te komen dat K. om persoonlijke redenen wel de cel uit mag.  Maar toch is het een goed besluit. De zaak gaat over 4 maanden verder.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 oktober 2013 Alzheimermoord 3 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.