Ondanks uitstel tijdens puinhoop geen lagere straffen

XTC_1UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 40-jarige Yaron A. tot 5 jaar gevangenisstraf wegens het runnen van een drugslaboratorium.  Op geen enkele manier weegt de rechter het onnodige uitstel in deze zaak mee in de strafmaat.

XTC

A. was de onmisbare chemicus zonder wie het lab niet zou kunnen werken. De medeverdachte met wie hij samenwerkte, kreeg 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk. . Diens vader werd vrijgesproken. Vader wist niet wat zijn zoon uitvoerde in hun loods uitvoerde. De financier pleegde in de gevangenis zelfmoord.

reorganisatie

De zaak  liep in de soep tijdens de hete zomer in Utrecht waarin zoveel zaken in de rechtbank vast liepen door de moeizame reorganisatie van het parket. Een periode waarin de zittende en de staande magistratuur elkaar onbekommerd de zwarte piet toespeelden, bij voorkeur in persberichten.

Maar de puinhopen zijn opgeruimd. Het parket functioneert zonder dat er opvallend veel fout gaat. Iedereen is gelukkig, want in deze zaak leidt het uitstel niet tot lagere straffen.

beroeps

In deze zaak is dat begrijpelijk. De xtc-handel wordt bevolkt door beroepscriminelen. A. heeft deze eeuw al 10,5 jaar uitgezeten voor handel- en smokkel in dezelfde branche. Het hoger beroep in deze zaak dient op 1 december. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

4 september 2013 Openbaar MInisterie in Utrecht blijft een rommeltje maar nu komt er hulp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.