Regiezitting minderjarige doodrijder doorrijder

jan-van-eijcken-02-mei-1997jpg_thumbUTRECHT – De kinderrechter houdt de zaak tegen de inmiddels 18-jarige Aderrahim I. aan. I. heeft op 15 mei 2013  in De Bilt de 76-jarige oud-wethouder Jan van Eijken doodgereden.

Jan van Eijken

Volgens getuigen reed de toen 17-jarige I. op 15 mei veel te hard over de Hessenweg in De Bilt. Hij reed ook nog door na het dodelijk ongeluk. I. had een voorlopig rijbewijs. Hij mocht rijden, maar alleen in het gezelschap van een ervaren bestuurder. In de auto zat alleen een nog jonger vriendje.

getuigen

De raadkamer liet de minderjarige verdachte na 6 weken vrij. Vandaag verschijnt hij op een regiezitting achter gesloten deuren. Het onderzoek is nog niet helemaal klaar.  De rechtbank bepaalt dat er op 2 verkeersdeskundigen op de inhoudelijke  behandeling hun verhaal moeten komen doen. Die inhoudelijke behandeling is op 9 mei. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 juni 2013 Minderjarige doorrijder doodrijder vrij

31 mei 2013 Raadkamer houdt minderjarige doodrijder doorrijder binnen

16 mei 2013 Minderjarige doodrijder doorrijder 2 weken binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.