5 jaar voor wurgende Duitse arts in Zeeuwse badplaats

hof den boschDEN BOSCH – Het gerechtshof veroordeelt een 32-jarige Duitser omdat hij 4 jaar geleden heeft geprobeerd in Renesse een toen 16-jarige landgenote te wurgen. Het hof noemt het poging tot doodslag. De advocaat generaal had 6 jaar geëist.

vrijspraak

De rechtbank in Middelburg  sprak de toenmalige  neurochirurg uit Essen in 2011 nog vrij wegens onvoldoende bewijs. Het hof is van oordeel dat poging tot doodslag op het meisje wel degelijk bewezen kan worden.

niet aannemelijk

Tot het bewijs rekent het hof onder meer de verklaring die de man die nacht zelf – toen nog als getuige – heeft afgelegd. Ook heeft het meisje haar aanvaller naderhand herkend tijdens een fotoconfrontatie. Tenslotte voldoet de man aan het signalement dat het meisje bij haar aangifte heeft opgegeven bij de politie. Het verhaal van de Duitser dat hij het meisje bewusteloos in de sloot heeft aangetroffen en dat hij juist heeft geprobeerd haar te redden, vindt het hof niet aannemelijk.

Het Openbaar Ministerie had ook nog een poging tot aanranding ten laste gelegd. Hiervan spreekt het hof de man vrij. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 januari 2014 Duitse dokter in een Zeeuwse badplaats en een meisje in een sloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.