Een enkele reis naar Sint Petersburg

babushka-doll-1153197UTRECHT – De 27-jarige Angelica is een neurotische, magere spriet die in weinig op een Russische matrone  lijkt. Ze heet 2 dagen in de cel gezeten nadat ze door de politie met haar 13 maanden oude dochtertje uit een vliegtuig was gehaald.

Rus

Haar man, ook een Rus, had de politie gebeld omdat Angelica met haar dochter was verdwenen. Haar dochtertje heeft zij nu 3 maanden nauwelijks meer gezien. Ze vertelt nu aan de politierechter dat ze is mishandeld door haar echtgenoot, maar zij is vertrokken met hun kind zonder iets te zeggen. Ze was in totaal  een maand spoorloos.

Rusland

Rond kerst besloot ze naar Rusland af te reizen zonder toestemming van de vader van haar dochtertje. Haar echtgenoot maakte zich zorgen. Hij was bang dat ze met hun dochtertje zou nooit meer terug zou komen. Hij probeerde haar te bellen maar zij zat al in het vliegtuig. Zijn hart kromp ineen .vertelt de echtgenoot met enig Russisch pathos op de zitting waar hij als benadeelde partij het woord mag voeren.

appartement

Wat ging u eigenlijk doen in Rusland, vraagt politierechter Perrick. Angelica houdt vol dat zij geld op ging halen om een appartement te kunnen kopen in Nederland. Maar de officier brengt er snel tussen dat Angelica een enkele reis St Petersburg had geboekt.

familierechter

Volgens Angelica en haar advocate Fikenscher is het in Rusland heel normaal om een enkele reis te kopen. De advocate benadrukt dat het de ex-man van Angelica vooral aangifte heeft gedaan omdat hij wil scoren in de echtscheidingszaak. Dit is een zaak voor de familierechter en niet voor de strafrechter betoogt de advocate.

De officier denkt daar anders over. Die heeft eerder verzoeken van de advocate om de zaak te seponeren ook al afgewezen. Zij eist 62 dagen waarvan 60 voorwaardelijk. Angelica is na de eis opgelucht. Ze begrijpt direct dat ze niet meer terug hoeft naar de cel.

Haar advocate houdt vervolgens en lang vlammend pleidooi dat door de politierechter wordt afgewezen De rechter legt 32 dagen op waarvan 30 voorwaardelijk. U heeft niet gebeld met de vader van uw dochter toen u naar Rusland vertrok en dat mag niet, oordeelt de rechter. Uitspraak hoger beroep 28 juli. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.