De moeilijkheden van een afgestrafte crimineel bij het vervullen van al zijn straffen

werkstrafUTRECHT – De 31-jarige Raymond  A. verschijnt in een oranje jas van zijn werkgever in de rechtbank. Hij wil de rechters heel duidelijk te maken dat hij zijn baan nog heeft. Het bezorgen zit hem letterlijk in het bloed hij deelt direct stapels papier uit, aan zijn advocaat en en aan de magistraten.  Binnen houdt hij zijn jas aan.

werkstraf

Hij heeft lange straffen gekregen wegens mensenhandel met een geestelijk gehandicapte die hij wijs had gemaakt dat al haar klanten tevoren op aids waren getest. Naast langdurig zitten kostte hem dat honderden uren werkstraf.

Die werkstraf uitvoeren is lastig want de reclassering werkt niet  mee, vindt Raymond. Hoewel de reclassering vindt dat Raymond niet meewerkt. Ze hebben hem terug gemeld zoals dat heet,  voor de laatste 101 uur werken zou hij nu 50 dagen moeten gaan zitten.

bezwaarschrift

Raymond heeft bezwaar gemaakt. In de bajes deed hij niet anders voor zijn medegedetineerden, schreef hij talloze bezwaarschriften . Ook op de zitting is hij niet te houden. Hij moet 500 euro per maand betalen aan schadevergoedingen en ontnemingen. Hij verdient 1750 euro. Als hij nu de bak in draait, dan is hij alles kwijt.  Dan worden ieders problemen groter,

Dat lijkt een redelijk standpunt waar de rechters het best mee eens kunnen zijn. Volgens zijn advocaat Roschlau is de reclassering veel te star. Die werkstraf kon alleen worden uitgevoerd in op tijdstippen dat de post te druk is om Raymond vrij te geven.

De officier is het er niet mee eens. Raymond heeft al een keer uitstel gekregen en dat is meer dan genoeg, vindt de officier. Uitspraak 28 februari. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.