Eis 9 jaar en tbs voor huiveringwekkende sadistische verkrachtingen Freya Svasek

freyasavsek_thumbARNHEM – De advocaat generaal eist tegen de 42-jarige Gerrit H. 9 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. H. heeft de dove Freya Svasek vast gehouden in een woning in Hoevelaken en haar daar maandenlang mishandeld en verkracht.

Freya Svasek

De medeverdachte, de  21-jarige Robbert P., hoort 7 jaar en tbs eisen. Het zijn straffen die de rechtbank ook al oplegde na een lagere eis.

Svasek werd vanaf 1 november 2011 vermist. Ze had vanaf deze datum geen contact meer met haar familie en kwam niet meer terug naar de instelling waar ze op dat moment verbleef. Drieënhalve maand later werd het slachtoffer half weggedrukt tussen matrassen in een slaapkamer in de woning van beide verdachten aangetroffen.

drugs

H. houdt vol dat hij de vrouw goed heeft verzorgd en dat hij steeds drugs voor haar heeft gekocht. Robbert P. ontkent alles. Maar het OM veegt die verklaringen van tafel:

Na onderzoek en verklaringen van het slachtoffer bleek dat ze tegen haar zin is vastgehouden in de woning van de verdachten, dat ze is verkracht en is mishandeld. ‘Het slachtoffer werd geslagen als zij niet deed wat de verdachten wilden. Ze hebben gedreigd haar kapot te maken .

Volgens het OM zijn beide verdachten strafbaar  ‘Zij hebben intensief samengewerkt ten aanzien van de vrijheidsberoving, de geweldshandelingen jegens haar en het dulden van de seksuele handelingen met een kennis van de verdachten.

sadistisch

Het OM acht voor beide verdachten een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging passend gezien de ernst van de feiten. ‘Het feitenrelaas beschrijft de ongelooflijk vernederende, sadistische en onmenselijke situatie waarin het slachtoffer drieënhalve maand heeft verkeerd. De gemaakte vergelijking met het leven van een slaaf, waar immers persoonlijke vrijheid en integriteit totaal ondergeschikt is aan volledige dienstbaarheid, is treffend. Duidelijk is dat de samenleving huivert van dit soort feiten en zwaar geschokt is. De samenleving dient dan ook tegen herhaling van dit soort afschuwelijke feiten te worden beschermd’, aldus de advocaat-generaal tijdens haar requisitoir.

Uitspraak over twee weken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

8 oktober 2013 Laatste pro forma hoger beroep  Freya Svasek

5 juli 2013 Hoger beroep Freya Svasek1

14 maart 2013 Verklaringen Freya Svasek betrouwbaar

28 februari 2013 Seksslavin die dagelijks werd mishandeld of een verwend nest dat een vermogen kostte

6 november 2012 Teleurgesteld rechtbank staat uitstel toe in de zaak tegen de ontvoerders van Freya Svasek

23 augustus 2012 Verkrachter moet zijn haar laten groeien

Een gedachte over “Eis 9 jaar en tbs voor huiveringwekkende sadistische verkrachtingen Freya Svasek”

  1. Ik heb zelf al jaren Rm een voorloper van Tbs ten onrechte gekregen En heb 8 maanden in de gesloten kliniek gezeten in Poortugaal Zuid Holland En ben zelfs ontsnapt uit de gesloten kliniek en 3 weken spoorloos geweest fout is fout maar niemand beroofd me ten inrechte van mijn vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.