Geldteller naast God

OpwekkingLELYSTAD – De officier van justitie eist 12 maanden gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijke en 200 uur werkstraf tegen de 62-jarige Albert T. uit Apeldoorn.  T. heeft volgens de officier  28 jaar lang geld verduisterd tijdens het christelijke Pinksterevenement De Opwekking.

Dit festival wordt jaarlijks op het festivalterrein in Biddinghuizen wordt gehouden. Er komen tienduizenden bezoekers en het geld stroomt er binnen.

vrijwilliger

T. werkte sinds 1976 als vrijwilliger bij de Pinksterconferentie als geldteller. Tijdens het evenement wordt een collecte gehouden, waarvan de opbrengst en de cateringgelden van die dag worden geteld in een speciale ruimte op het terrein. De organisatie besloot in 2010 om  camera’s op te hangen vanwege het risico op een overval.

Twee jaar later, op 28 mei 2012, zien getuigen die de beelden van de camera’s bekijken dat de verdachte geld in zijn broekzak stopt. Als hij diezelfde ochtend wordt aangehouden, bekent hij direct. Er waren al jaren onverklaarbare kasverschillen bij De Opwekking.

huiszoeking

Bij zowel huiszoekingen  werden grote geldbedragen aangetroffen. Ook werden goudbaren ter waarde van ruim dertig duizend euro en een muntencollectie ter waarde van ruim zestien duizend euro gevonden. Er is beslag gelegd voor een bedrag van bijna driehonderdduizend euro. Uitspraak 4 maart. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.