Find My iPhone

find_my_iphone-650x0UTRECHT – De 29-jarige Richard is een voormalig vluchteling uit West Afrika.  Hij spreekt uitstekend Nederlands. Dat is het enige positieve dat over zijn 20-jarige verblijf in Nederland valt te melden. strafblad

En hij heeft een fors strafblad. Hoewel Richard zelf vindt dat hij al jaren niet meer is veroordeeld. U bent in 2012 nog veroordeeld wegens dronken rijden, zegt rechter Bender tegen hem. Maar Richard vindt dat duidelijk geen crimineel gedrag.

Richard liep tegen de lamp door een van de zegeningen van deze digitale tijd.  Direct na een woninginbraak schakelde het slachtoffer, dat telefoons en laptops kwijt was, Find my iPhone in.

De eigenaar volgde het spoor. Zijn Ipad en laptop en nog veel meer spullen waren binnen een kwartier in een duistere flat 1,5 kilometer verderop. De politie trof Richard daar ook met de laptop nog in zijn tas.

Richard vertelt een moeizaam verhaal aan de politierechter. Hij heeft die laptop net gekocht van de dief. De rechter gelooft hem niet. De rechter acht inbraak bewezen.

app

In de tweede zaak waarin de app Find my Iphone de spullen terugbracht, komt de rechter uit op heling. Die gestolen iPhone werd teruggevonden in een asielzoekerscentrum. De nieuwe eigenaar vertelde dat hij het toestel had gekocht van Richard.

Richard krijgt 4 maanden na een eis van 6 maanden rechter ziet geen heil in voorwaardelijke straffen vooral omdat Richard zegt dat hij naar Engeland gaat verhuizen. (andereverhalenuitderechtbank.nl’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.