Veroorzaken ontploffing tankstation 3 jaar

UtrechtUTRECHT- De rechtbank veroordeelt de 45-jarige Hendrik van V. uit Rotterdammer tot 3 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor het opzettelijk veroorzaken van een ontploffing bij een tankstation en poging tot doodslag op omstanders. Daarnaast legt de rechtbank 5 jaar rijontzegging op.

A12

De verdachte reed op 12 december 2011 in de avondspits vanaf de A12 het terrein van tankstation De Forten bij Bunnik op. Hij reed in op twee bestelauto’s, een aanhangwagen en een gaspomp. De gaspomp ontplofte. Er ontstond een vuurbal. Twee omstanders liepen ernstige brandwonden op.

navigatie

.De verdachte heeft willens en wetens het risico genomen een levensgevaarlijke ontploffing te veroorzaken. De man was gestresst en had haast. Hij reed met te hoge snelheid over het terrein van het tankstation.  Hij bukte naar voren om zijn op de grond gevallen navigatiesysteem te pakken. Toen hij opkeek was het te laat om de aanrijding te voorkomen. Aldus de rechtbank.

De verdachte was onder voorwaarden vrijgelaten uit een tbs-kliniek. In het verleden kampte hij met drugsverslavingen. De rechtbank oordeelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is.(andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

12 februari 2014 Tankstation de lucht in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.