Sadistische verkrachters Freya Svasek halen er niets af in hoger beroep

freyasavsek_thumbARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 42-jarige Gerrit H. en de 21-jarige Robbert P. tot 9 en 7 jaar gevangenisstraf. Beide verdachten krijgen ook tbs met dwangverpleging wegens het gijzelen, misbruiken en mishandelen van de dove Freya Svasek in  Hoevelaken.

Freya Svasek

Die straffen waren door de rechtbank al opgelegd. Het hof laat het oordeel van de rechtbank grotendeels in stand. Evenals de rechtbank acht het hof bewezen dat de twee mannen de vrouw onder erbarmelijke omstandigheden ruim drie maanden van haar vrijheid beroofd hielden.

medicijnen

Ze dwongen haar om medicijnen te gebruiken en veel alcohol te drinken. Daarnaast werd ze met grote regelmaat verkracht en zwaar mishandeld. Ze liep onder meer een gebroken neusbeen en een breuk in haar onderkaak op en moet een paar tanden missen.

betrouwbaar

De verklaringen van de vrouw acht het hof betrouwbaar vanwege de innerlijke consistentie daarvan en de ondersteuning die voor de inhoud van die verklaringen te vinden is in andere bewijsmiddelen. Daar zijn in hoger beroep de over en weer belastende verklaringen van de beide mannen bijgekomen.

vrijwillig

De advocaten hadden ook aangevoerd dat Freya Svasek gemakkelijk had kunnen ontsnappen. Maar het hof oordeelt dat uit het  niet benutten van die ontsnappingsmogelijkheden worden afgeleid dat haar verblijf in de woning vrijwillig was. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

17 februari 2014 Eis 9 jaar en tbs voor huiveringwekkende en sadistische verkrachtingen Freya Svasek

oktober 2013 Laatste pro forma hoger beroep  Freya Svasek

5 juli 2013 Hoger beroep Freya Svasek1

14 maart 2013 Verklaringen Freya Svasek betrouwbaar

28 februari 2013 Seksslavin die dagelijks werd mishandeld of een verwend nest dat een vermogen kostte

6 november 2012 Teleurgesteld rechtbank staat uitstel toe in de zaak tegen de ontvoerders van Freya Svasek

23 augustus 2012 Verkrachter moet zijn haar laten groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.