Geldteller naast god komt eraf met een werkstraf

Opwekking_thumbLELYSTAD – De rechtbank veroordeelt de 62-jarige Albert T. uit Apeldoorn tot zes maanden gevangenisstraf en 240 uur werkstraf voor verduistering en witwassen.

De man heeft jarenlang als geldteller van de Stichting Opwekking tijdens een festival in het Pinksterweekend in Biddinghuizen geld verduisterd en witgewassen. De man moet aan de stichting ruim 175.000 euro terug betalen.

Opwekking

T.  werd in 2012 op basis van camerabeelden na een aangifte van de stichting betrapt. De rechtbank vindt dat de verdachte zijn positie als penningmeester en geldteller heeft misbruikt. De man is pas gestopt met de verduisteringen toen hij werd betrapt. De rechtbank kan zich niet aan de indruk onttrekken dat hij zou zijn doorgegaan als dat niet was gebeurd.

verjaring

Volgens het Openbaar Ministerie verduisterde de man al sinds de jaren tachtig geldbedragen. Wegens verjaring van de oude feiten kan de rechtbank alleen oordelen over verduistering sinds 2006 en witwassen vanaf 2000. De officier had 1 jaar cel geëist waarvan 3 maanden voorwaardelijk en 200 uur werkstraf. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 februari 2014 Geldteller naast God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.