Kinderen krijgen werkstraf wegens homopesten en meppen

20131213_154926-1_thumb

UTRECHT – De kinderrechter veroordeelt 2 jongens van 14 en 16 jaar oud  tot een werkstraf voor het uitschelden en slaan van twee homoseksuele mannen. Beide jongens moeten netto 20 uur gaan werken.

winkelcentrum

De homo’s deden op 20 juli 2013 boodschappen aan het doen in een winkelcentrum in de Utrechtse wijk Zuilen. Ze werden toen door een groep licht getinte  jongens uit de buurt uitgescholden.

De slachtoffers werden ook geslagen. De een liep hierdoor een blauw oog, krassen op zijn rug en een scheefstaande neusbrug op. De ander had een gekneusde ribbenboog.

richtlijn

Hoewel de jongens, die kort na het incident werden aangehouden, de feiten ontkenden, kon de officier van justitie voldoende bewijs aanvoeren voor een veroordeling. Voor dit feit zou 40 uur werken normaal zijn.  De officier eiste 60 uur  en 2 weken voorwaardelijk omdat het om homodiscriminatie ging.

De kinderrechter houdt vast aan eigen normen. Wel krijgen beide jongens een forse voorwaardelijke werkstraf zodat er een leger hulpverleners op ze kan worden losgelaten. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.