Vrouw die man neerstak in beschermde wooneenheid 4 jaar en tbs

SBWU-logo_TwitterARNHEM – Het gerechtshof neemt het vonnis van de rechtbank over in de zaak tegen de 48-jarige Monique van de P.  Deze verdachte heeft in een woning van de Stichting Beschermd Wonen Utrecht (SBWU) een oudere medebewoner doodgestoken en daarom krijgt zij 4 jaar en tbs met dwangverpleging.

SBWU

De vrouw ging in hoger beroep omdat zij volhoudt  dat ze uit noodweer handelde. Advocaat Jan Boone betoogde dat het slachtoffer de verdachte al een keer had aangevallen. Er was volgens de advocaat sprake van voortdurende dreiging. Van de P. kon niet anders dan steken.

hof

Het hof verwerpt ook het beroep op noodweerexces, nu niet aannemelijk is geworden dat verdachte heeft gestoken als onmiddellijk gevolg van een ten gevolge van gedragingen van het slachtoffer, voorafgaand aan het afpakken van het mes, veroorzaakte hevige gemoedsbeweging. Het hof neemt hierbij in aanmerking dat verdachte heeft aangegeven dat zij boos was omdat het slachtoffer haar vijf weken eerder in elkaar had geslagen en zij dit niet nog een keer wilde laten gebeuren, en ook doorgedraaid was door de situatie in haar woonomgeving. Een door genoemde omstandigheden veroorzaakte boosheid of psychische toestand levert naar het oordeel van het hof niet op een hevige gemoedsbeweging als hiervoor bedoeld.  

De advocaat generaal eiste 5 jaar en tbs. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

25 februari 2014 Vrouw die man doodstak in beschermde wooneenheid eis 5 jaar en tbs

3 februari 2014 Vrouw die man doodstak in hoger beroep

13 augustus 2013 Vrouw steekt man dood

30 juli 2013 Eis 5 jaar tegen vrouw die man doodstak in beschermd wonen eenheid

23 februari 2013 Voorarrest verlengd van vrouw die medebewoner neerstak

14 februari 2013 Vrouw die stak in beschermde wooneenheid in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.