Moeder die 8-jarige dochter aanbood via internet toch vervolgd

hof den haagDEN HAAG– Het gerechtshof bepaalt dat een 46-jarige vrouw uit Hardinxveld Giessendam die haar 8-jarige dochter via internet aanbood voor seks, mag worden vervolgd. De vader van het stel kreeg 2 jaar geleden van de rechtbank al 18 maanden cel waarvan 6 voorwaardelijk.

niet ontvankelijk

Het OM werd toen in de zaak tegen de moeder niet ontvankelijk verklaard vanwege een ernstige vormfout. De vrouw was door de politie 3,5 uur als  getuige gehoord en niet als verdachte. Zij had daarom geen eerlijk proces gekregen. De rechtbank Dordrecht vond dat zo ernstig dat de zaak tegen de vrouw helemaal werd geschrapt.

ernstig

Het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep. Het hof vindt de fout ernstig maar niet zo ernstig dat de de vrouw niet zou mogen worden vervolgd.

Het stel liep tegen de lamp toen ze hun computer uitleenden aan een familielid. Deze zag de advertenties waarin de dochter werd aangeboden en hij stapte naar de politie. De zaak wordt nu behandeld door de rechtbank in Rotterdam. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.