Openbaar ministerie in hoger beroep tegen werkstrafje voor kinderen voor homo meppen

coc_logo_zonder_kader_400x400UTRECHT – De officier van justitie tekent hoger beroep aan tegen een vonnis waarin twee minderjarige jongens zijn veroordeeld tot een minimale werkstraf voor het slaan en bedreigen van 2 homo’s,

werkstraf

De 2 verdachten hoeven niet meer dan 20 uur te werken. Daarnaast moet een van de jongens een leerstraf doen en wordt de ander verplicht begeleid door de jeugdreclassering.

De officier vindt dat deze straffen niet in verhouding.  De 14- en 16-jarige jongens hebben de homo’s  zonder enige aanleiding uitsluitend vanwege hun seksuele geaardheid aangevallen. Der slachtoffers zijn  in het openbaar mishandeld door hen te trappen en tegen het hoofd te stompen. De aangevers liepen hierbij stevig letsel op.   

strafblad

Hoewel de jongens geen strafblad hebben, vindt de officier een strengere sanctie op zijn plaats. Delicten, en zeker geweldsdelicten, met een discriminatoir motief raken aan een belangrijke waarde in onze maatschappij.

Daarnaast wil de officier dat er een pedagogisch effect uit gaat van de straf.  Daarom had hij naast een onvoorwaardelijke werkstraf van 60 uur, ook 2  weken voorwaardelijke jeugddetentie tegen de beide jongens geëist. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 maart 2014 Kinderen krijgen werkstraf voor homomeppen en pesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.