Poederbriefman mag naar huis

poederbriefUTRECHT – De 28-jarige Karim A. is niet op de zitting en dat scheelt veel agenten in de zaal. Op de vorige zitting werd zijn advocate door de politie 2 meter bij hem vandaan gehouden. Maar misschien wel daardoor, is met deze advocate een vertrouwensbreuk ontstaan.

gemachtigd

En de rechtbank heeft Hetty Dijkstra gevraagd om de verdediging op zich te nemen. Omdat Dijkstra A. nog niet heeft gesproken, kan zij de verdediging niet voeren als hij er niet is en de rechtbank houdt de zaak aan.

CJIB

De behoorlijk gestoorde A. raakte met het CJIB in discussie over een verhoging van een bekeuring . Hij werd zo boos dat hij dreig- en poederbrieven stuurde. Inmiddels zit hij in het Pieter Baan en zijn moeder heeft de boete betaald waar het allemaal om is begonnen. Ook blijkt dat hij  in de woning van zijn vader terecht kan die het grootste deel van het jaar leeg staat, omdat vader dan in Marokko is.

reclassering

Daar zijn pluspunten, maar zijn stoornis is zo erg dat de reclassering niets met hem kan. A. is bijvoorbeeld erg boos omdat hij zijn straf al vier keer uitgezeten. Want hij zit al 6 maanden in de cel. Daarom maakt hij ruzie met de reclassering. Zo leidt reclasseringstoezicht alleen tot nieuwe strafbare feiten en dat kan niet de bedoeling zijn.  De reclassering heeft nu bemoeizorg geregeld vanuit een andere instantie.

De rechtbank besluit hem vrij te laten en de zaak uit te stellen tot 9 april. Dan wordt A. nog een keer uitgenodigd, is hij er niet dan wordt de zaak zonder hem afgedaan. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 januari 2014 Een poederbrief naar het CJIB en een dreigbrief naar de officier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.