Megazaak Peseta advocaten zeuren door over ontvankelijkheid

PesetaUTRECHT – Elke beslissing is naar zijn aard tijdelijk, zegt rechter De Weerd tegen advocaat Cees Korvinus die op de eerste echte regiezitting in megazaak Peseta weer vrolijk over niet ontvankelijkheid begint te zeuren. Korvinus geeft aan dat hij de beslissing van de rechtbank van 19 december blijft aanvechten, ook op deze regiezitting.

Peseta

Na al het procedureel gezeur van het afgelopen jaar heeft de rechtbank deze zitting aangewezen als voorbereiding op de inhoudelijke behandeling in de zaak tegen 17 verdachten onder wie 2 notarissen en 1 advocate.

Het is altijd gezellig druk tijdens de Peseta zittingen. Gelukkig is iedereen op vrije voeten anders zou er ook nog politie in de zalen moeten. De 16 heren en 1 dame worden beschuldigd van hypotheekfraude en alles wat daarbij komt kijken zoals het vervalsen van loonstrookjes en het witwassen van honderdduizenden euro’s.  De advocate  en de notarissen zouden actief hebben geholpen.

foutjes

Hun advocaten zijn in het voorjaar druk geweest met het grote aantal kleine en minder kleine fouten dat de officieren hebben gemaakt. De officieren hebben zich er uit gered. De rechtbank zag in december geen reden om de zaak in de prullenbak te gooien.

Nu is er een regiezitting er kunnen inhoudelijke getuigen worden gevraagd voor de inhoudelijke behandeling die in november.  De advocaten willen  vooral heel graag de officier ondervragen over de geheimzinnige start van dit  onderzoek.

Hoge Raad

Daarbij is Cees Korvinus, die notaris Lambertus B. uit Bergen verdedigt, het er nog steeds niet mee eens. Korvinus is al met zijn notaris bij de Hoge Raad geweest. Hij wilde voorkomen dat stukken die onder het ambtsgeheim van de notaris vielen, openbaar werden. De advocaat kreeg ongelijk. Hij vindt nu dat die geheime notarisstukken ten onrechte zijn verspreid.

De 2 officier stellen dat zij toen ze van de Hoge Raad toestemming kregen om al die notarisstukken te betrekken in hun onderzoek dat zij van de rechtbank toestemming hebben gekregen om deze stukken te verspreiden over alle procespartijen. Geen reden voor niet ontvankelijkheid.

De rechtbank doet op 10 april uitspraak over alle verzoeken. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

19 december 2013 Megazaak Peseta geen witwassen informatie door OM en een faire zaak tegen alle verdachten

21 november 2013 Rechtbank denkt een maand na over niet ontvankelijkheid

20 november 2013 Peseta officieren trekken ten strijde tegen de science fiction van 17 framende advocaten

12 november 2013 Advocaten in toga pleiten veel sneller in megazaak Peseta

11 november 2013 Advocaten zonder toga vallen het Openbaar Ministerie keihard aan

10 april 2013 Zuinige rechtbank staat slechts 1 advocaat een snoepreisje naar Suriname toe

25 maart 2013 Geen snoepreisje met 17 advocaten naar Suriname

27 november 2012 Waarom worden er slechts 2 notarissen vervolgd in de Pesetazaak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.