Demmink complotdenkersfeestje DAG 5 meer van hetzelfde

Joris-Demmink_thumbUTRECHT – Getuigenverhoren zijn ondanks de schokkende inhoud, saai. Rechter commissaris Gehlen grijpt keihard in als het een beetje leuk dreigt te worden. Alles wordt vier keer herhaald voordat het naar ieders zin op papier staan.

Joris Demmink

Op dag 5 komt oud CID-chef Klaas Langendoen zonder integraalhelm aan het woord. Bij de commissie Van Traa droeg hij een helm en hij werd vervolgd wegens meineed. Sindsdien is hij juridisch adviseur maar hij is niet bang om de strijd aan te gaan met de overheid.

misbruik en geweld

Het is een dag met veel vervelende verhalen over misbruik van minderjarige jongens en mishandelingen en bedreigingen.  Als het allemaal waar is, is het afgrijselijk.

chantage

Langendoen kreeg als eerste onderzoeksopdracht een chantage vanuit Turkije te ontzenuwen.  Demmink zou in Turkije jongens hebben misbruikt. De Turkse overheid wist dat.  De Turken chanteerden Nederland om een veroordeling van Baybasin af te dwingen. Langendoen vertelt dat hij gelooft dat Nederland is gechanteerd.

Langendoen legt uit hoe hij in Turkije de slachtoffers van Demmink heeft verhoord. Hij komt betrouwbaar over. Maar zijn zwakke punt blijft dat het is geregeld door advocate Adele van de Plas van de  veroordeelde crimineel Baybasin, die op wraak uit zou zijn. 

Turkije

En zolang op de bewering van Joris Demmink dat hij na 1990 nooit in Turkije  niet een klein krasje komt, lijkt Demmink weinig te hoeven vrezen van deze getuige, Dinsdag 25 maart is het laatste verhoor. Dan komt de tweede gevangenisdirecteur aan het woord. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

14 maart 2014 Demmink complotdenkersfeestje DAG 4 Iemand liegt

10 maart 2014 Demmink complotdenkersfeestje DAG 3 Een koude douche voor de complotdenkers

5 maart 2014 Demmink complotdenkersfeestje een onverwacht spektakel

4 maart 2014 Demmink complotdenkersfeest6je DAG1 weinig wol

19 februari 2014 Demmink complotdenkersfeestje gaat verder in maart

3 februari 2014 Voor alle complotdenkers landelijk parket begint onderzoek naar Demmink

17 december 2013 Zaak Demmink 8 getuigen en geen bewijs dat Demmink in Turkije is geweest

13 november 2013  December wordt een feestmaand voor de complotdenkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.