vrijspraak

utrechtUTRECHT –  Hans W. onderschept me bij de lift. De politierechter heeft hem net vrijgesproken. Maar dat lucht hem niet bijzonder op. Het is fijn als mensen je stukje lezen maar soms is het beter om ze niet te snel daarna weer tegen te komen.

45000 euro

Ik snelde de zaal uit omdat ik  naar een volgende zaak toe moest.  Hans W. denkt dat ik wegloop voor hem.  Jij hebt in de Gooi en Eemlander geschreven dat ik 45000 euro heb gekregen. Dat is niet waar, schreeuwt Hans bij de lift. Gelukkig staat er direct parketpolitie tussen. Zijn advocaat maakt hem duidelijk dat die 45000 euro van zijn hypotheekschuld zijn afgetrokken. Hans blijft boos.

straatverbod

Twee weken eerder heeft hij na jarenlange rechtszaken vrede gesloten met de gemeente Soest. De altijd originele  Bernard Tomlow eiste een straatverbod voor de straat waar W. al jaren met zijn kinderen woont. Hans blijft een muurtje vernielen en dat moest een keer ophouden.

schadevergoeding

Hans bewoonde met zijn gezin 2 woningen. Hij mocht er van de gemeente eentje houden en hij kreeg ook nog 45.000 euro schadevergoeding. Hans bestreed dit tot de Hoge Raad, want hij was ervan overtuigd dat het tweede huis zijn eigendom was. Volgens het vonnis ging het om erfpacht en de gemeente mocht hem wegsturen.

hongerstaking

Hans ging zelfs in hongerstaking maar ook dat mocht niet baten. De gemeente plaatste een muurtje tussen de 2 woningen.  Hans bleef dat muurtje vernielen zodat hij de 2 woningen kon gebruiken. De gemeente deed aangifte en spande tegelijk een kort geding aan.

Advocaat Tomlow eiste een straatverbod. Er kwam een complete regeling. De gemeente trok het kort geding in en Hans W. beloofde niet meer in de omstreden woning te komen.

Ondertussen liep er ook nog een strafzaak.  Zijn raadsman blijft herhalen dat er een regeling getroffen is.  Hans zegt tegen de politierechter dat het zijn eigen muurtje is.  Wie gaat hem veroordelen voor het vernielen van zijn eigen muurtje. De officier en de politierechter oordelen dat in deze zaak niet precies duidelijk is aan wie het muurtje toebehoort. Vrijspraak.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.