Volkert en hoe lang duurt 12 jaar

parketAMSTERDAM – Volkert heeft precies 12 jaar vast gezeten. De persconferentie met officier van justitie  Hofstee lijkt gisteren. De ellende die er direct op volgde, lijkt nog korter geleden. Volkert verpestte verpestte ook nog de Europa Cup zege van Feyenoord een paar dagen later. Dat is allemaal kort geleden.

2002

Voor mijn kinderen is 2002 lang geleden.  Ze zijn opgegroeid in de tussentijd. Volkert heeft vrijwel hun hele leven in de bak gezeten.

Volkert kreeg 18 jaar. Het OM laat hem nu voorwaardelijk vrij. De dagelijkse praktijk in de rechtbank leert dat je het wel bont moet maken om teruggestuurd te worden. Maar bij Volkert kunnen we Badr Hari achtige toestanden verwachten.

jurist

Toen Badr een broodjeszaak binnenliep, wist heel Nederland dat hij de voorwaarden van de VI had overtreden.  Bij Volkert zal het niet anders zijn. Maar Volkert is ongetwijfeld jurist genoeg om die voorwaarden niet te overtreden.

Een hele bijzondere voorwaarde is het mediaverbod. Net zoals bij Holleeder is het wachten op de eerste foto. Die zal er snel zijn, want  iedereen maakt foto´s.

veiligheid

Volkert zal ook moeten leven. Ondertussen kost zijn veiligheid een Godsvermogen. Dat zou niet zo moeten zijn want de rechter heeft gesproken en wij moeten Volkert nu vergeven.

De christelijke cultuur waarop we ons zo graag beroepen, als het om Marokkanen gaat.  leert ons te vergeven,  de overheid te gehoorzamen  en de zondaars in ons midden te dulden.  Wie zonder zonde is…. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.