De valse beloften van een vrolijke veelpleger

rb_utrecht_reasonably_small1_thumbUTRECHT – Iets meer dan een maand is het goed gegaan met de nu 46-jarige Bryan V.  Veelpleger Bryan beloofde bijna op zijn knieën aan officier Ivo Out dat hij nooit meer zou stelen. Op 26 oktober liet een overtuigde rechtbank Bryan gaan naar zijn huisje gaan. Zijn strafblad zou niet dikker worden dan de 41 kantjes die hij al had verzameld.

winkeldiefstallen

Binnen 1 maand ging het al fout. Er volgden winkeldiefstallen en autokraak  in Amsterdam en Utrecht. Hij is na 2 maanden voorarrest door de raadkamer weer vrijgelaten. Het is toch een volle dagvaarding geworden want het  Openbaar Ministerie heeft nog 7 openstaande zaken gevonden.

uitkering

V. is er niet. Volgens zijn advocaat omdat hij zijn uitkering moest halen. Als hij die niet precies op het juiste tijdstip haalt, dan krijgt hij een week geen geld. En dan gaat hij weer stelen, weet iedereen.

Het OM is het zat.  De nieuwe officier stuurt de zaak in de richting van een psychiatrische inrichting of nog weer eens een ISD-maatregel. De rapportage van de psychiater is nog niet klaar en daarom kan de zaak niet worden behandeld.

inhoudelijk

Advocaat Arjan Syrier vindt het maar niets dat de zaak niet in een keer kan worden afgedaan omdat V. toch niet naar een inrichting zou willen. Maar de advocaat moet vrezen dat de rechtbank zich dit keer niet weer door de vriendelijk lachende V. voor de gek zal laten houden. De zaak gaat verder op 5 juni.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

26 oktober 2013 Een veelpleger met een strafblad van 41 kantjes die iedereen aan het lachten krijgt

26 februari 2013 Wachtlijst overstijgend plaatsen lever veelpleger een woonplek op

15 januari 2013 Met een blauwe zak op straat

11 januari 2013 Succesvolle ISD maatregel raakt verstopt door gebrek aan woonplekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.