Erge dingen in het gemeentehuis van Lelystad

stadhuis-BurgerzakenLELYSTAD – De officier van justitie eist tegen de 53-jarige Marianne S. uit Lelystad 20 maanden cel  waarvan de helft voorwaardelijk. De officier wil dat S.  in een psychiatrische kliniek wordt weggestopt. 

gemeentehuis

S. sprenkelde  in december benzine over de balie van het gemeentehuis van Lelystad en over een baliemedewerkster. Zij dreigde de boel in brand te steken met alles en iedereen erbij.  De beveiliging wist op tijd haar aansteker af te pakken.

S. had de benzine uit een brommer gestolen. Ze wilde perse haar contactpersoon spreken anders zouden er erge dingen gebeuren.  

huisvesting

De vrouw was een langlopend conflict met de gemeente over haar huisvesting. Ze werd daarom niet te woord gestaan. Ze kreeg geen woning omdat ze schulden had. En omdat ze geen woning had,  kreeg ze geen uitkering waardoor de schulden weer opliepen. 

Volgens haar advocaat Harry Gase moet de vrouw zo snel mogelijk naar een kliniek. Hij noemt gevangenisstraf overbodig. Uitspraak 10 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.