Hof op schouw bij Molotovman

den bosch hofDEN BOSCH – Het gerechtshof daalt af naar het Limburgse Haelen om de situatie rond het huis van Molotovman Gijsbert Ruiter eens goed te bekijken. Volgens een bevriende facebookpagina hebben de politie en Ruiter verschillende verklaringen afgelegd over wat zich heeft afgespeeld op 21 juni 2012.

Hek Haelen

Ruiter ligt al jaren met de gemeente overhoop over een hek dat hij illegaal plaatste. Hij deed omdat hij last zegt te hebben van een woonwagenkamp in de buurt van zijn woning. Toen de agenten het hek weg kwamen halen, ging hij uit zijn dak.

poging tot moord

In het hoger beroep staat veel op het spel. De officier van justitie eiste in de rechtbank in Roermond 8 jaar cel vanwege poging tot moord op de agenten. De rechtbank legde maar 9 maanden op. Een straf die Ruiter inmiddels heeft uitgezeten. De zaak gaat verder op 7 oktober. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

2 april 2013 9 maanden voor maan die Molotovcocktail gooide naar politie

5 juli 2012 Drie maanden voorarrest voor man die Molotovcocktail naar agenten gooide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.