Robert Moszkowicz verliest rechtszaak van de Telegraaf

robert-moszkowicz_thumbAMSTERDAM – De ooit zo veelbelovende  Robert Moszkowicz verliest weer eens een rechtszaak.  De broer van Bram eiste van de Telegraaf een rectificatie. 

Robert Moszkowicz

De goed  geinformeerde Telegraafjournalist  Bart Mos schreef dat Robert Moszkowicz verdachte was in een fraude onderzoek. Volgens Moskowicz klopte dit niet.  Hij eiste rectificatie. Hij gaf aan dat de verkoop van zijn boek was ingestort na de publicatie in de Telegraaf.

verdachte

De rechter geeft Moszkowicz gelijk dat hij in formeel juridische zin geen verdachte is in een fraude onderzoek.  Naar het oordeel van de voorzieningenrechter is het in het normale taalgebruik niet onjuist iemand als verdachte aan te merken indien jegens hem of haar een strafrechtelijk onderzoek is ingesteld.

Een  nieuwsmedium als De Telegraaf is bovendien  tot op zekere hoogte vrij zijn eigen bewoordingen te kiezen. Daarbij is van belang dat een gemiddelde lezer van De Telegraaf de nuance zal ontgaan.  Ook mag de Telegraaf schrijven dat er tientallen aangiften liggen. Dat vindt voldoende steun in het feitenmateriaal.

beroemde familie

Moszkowicz was boos dat hij vanwege zijn beroemde familienaam op de voorpagina stond.  Maar hij heeft zelf met zijn boek de publiciteit gezocht, stelt de rechter vast.  De arme Robert moet ook nog eens 2800 euro advocaatkosten aan de Telegraaf betalen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 maart 2014 Robert Moszkowicz strijdt door tegen de pers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.