De gokverslaving van de moeder van Tom

logostichtingvantom_thumb (1)UTRECHT – Yvonne R. begint de zitting met een verhaal om zichzelf vrij te pleiten. Ze vraagt direct het woord.  Zij schoof met geld omdat zij de verantwoording had voor zoveel kinderen. Soms liepen de betalingen achter en dan moest zij zorgen dat alle kinderen te eten kregen.

De vrienden van Tom

Yvonne was de baas van de stichting de vrienden van Tom.  Ze heeft zelf een problematisch kind en ze richtte een stichting op. Nu wordt ze beschuldigd van fraude.  Ze hielp haar klanten met het aanvragen en besteden van Persoons Gebonden  Budgeten (PGB). 

goksites

Maar hoe zit dat dan met die gokbedragen, vraagt rechter Roel den Otter. De officier denkt dat u veel geld naar goksites hebt overgeschreven.

Yvonne heeft een irritant stemgeluid en ze heeft een slecht verhaal. Tijdens de zitting blijkt dat er zeker 5,5 ton is weggeschreven naar de gokrekeningen. Yvonne B. ontkent. Zij geeft haar boekhouder de schuld.

miljoen

De officier concludeert dat de hele PGB fraude allen maar diende om de gokverslaving van de moeder van Tom te faciliteren.  Het fraude bedrag is bijna 1 miljoen. Voor ruim 7 ton is er witgewassen, besluit de officier. Zij eist 2 jaar cel en een beroepsverbod. De zaak gaat vrijdag 4 april  verder met de ontnemingsvordering. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

7 oktober 2013 De moeder van Tom mag voor haar kinderen zorgen

l

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.