een betrokken ijdele docent die een naaktfoto van zichzelf appt

kaart-midden-nederlandUTRECHT – De officier van justitie eist 180 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk tegen de 55-jarige Gerrit S. uit Nijkerk.  S. was leraar aan het Kalfsbeekcollege in Woerden.  Volgens de officier heeft deze leraar zich schuldig gemaakt aan verleiding van een 15-jarige meisje  tot ontucht.

ontslag

S werd vorig jaar ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde foto´s van zijn penis in erectie aan het meisje.  Hij schreef daarbij: dit is wat jij met mij doet.

S. gaf het meisje bijles. Hij had een vertrouwensband met haar opgebouwd.  Ze had al een slechte ervaring met een oudere man. S. stuurde de foto´s naar haar op. Naar hij zelf zegt uit misplaatste ijdelheid

jong

De officier noemt dit gedrag onbegrijpelijk. Weliswaar heeft er geen fysiek contact plaats gevonden, maar daar was wel over afgesproken dat dat niet kon omdat ze nog te jong was. Maar er was wel contact met een seksuele lading.   Omdat de verdachte er geen foute bedoelingen mee had en geen documentatie heeft, is een werkstraf met een contactverbod  voldoende. Aldus de officier. . (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.