Moord bij visvijver blijft 18 jaar

den bosch hofDEN BOSCH – De 52-jarige Johan S. uit Amersfoort verdient niets in hoger beroep. S.  krijgt 18 jaar voor de moord op XTC-producent Mohamed Yacoubi op 8 oktober 2002 bij visvijver Ekkersweijer in Son.

DNA

De zaak liep in 2003 vast.  Vijf jaar later kwam S. in beeld na nieuw DNA-onderzoek. Ook lagen er belastende verklaringen. S. heeft een strafblad vol geweld. Hij heeft de moord in opdracht gepleegd, oordeelde de rechtbank op 9 juli 2012.

18 jaar

S. kreeg van de rechtbank al 18 jaar. Advocaat Willem Jan Ausma ziet te weinig bewijs. Maar het OM eiste in hoger beroep opnieuw 18 jaar. Het hof ziet geen reden om daar iets af te doen. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

18 maart 2014 Moord bij visvijver was koelbloedige liquidatie eis 18 jaar

28 november 2012 Rechter Commissaris hoeft niet te getuigen

14 november 2012 Moordzaak Ekkersweijer advocaat wil rechter commissaris horen als getuige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.