In paniek op de busbaan

busbaanUTRECHT – Ik wilde zo snel mogelijk van de busbaan af, dat vertelde Fatima K. aan de politie 23 juni. In het Nederlands. Ze had kort daarvoor een 16-jarige jongen doorgereden die de busbaan overstak.

busbaan

Fatima draagt een hoofddoek maar dat is het enige opvallende aan de vrouw. Verder is ze niet anders dan andere ongelukkige daders bij verkeersongelukken. Ze heeft weinig fout gedaan maar de gevolgen zijn verschrikkelijk.

Nederlands

Die verhoren gingen in het Nederlands. Dat ging goed. Voor de strafzitting is voor de zekerheid een tolk geregeld. Maar deze tolk laat het afweten. Dat  kost 1 uur. Rechter Perrick drukt door dat de zaak toch begint.

lezing

Fatima was met haar dochter onderweg vanuit haar woonplaats IJsselstein naar een lezing in De Meern. Ze verdwaalde in het gebied waar de navigatie al jaren niet goed werkt. Ze kwam op een busbaan terecht waar volgens de officier veel vaker mensen per ongeluk terecht komen.

Maar volgens de officier is het verwijtbaar dat Fatima niet snel van de busbaan is afgegaan. De officier eist 180 uur werkstraf en 18 maanden rijontzegging wegens dood door schuld.

Advocaat Kasem geeft aan dat Fatima een fout heeft gemaakt. Maar dit is geen dood door schuld, zegt hij.  De advocaat leest ook een brief voor waarin Fatima emotioneel vertelt hoe ze meeleeft met de  nabestaanden van de scholier die ze zo noodlottig tegenkwam op de plek waar zij helemaal niet moest zijn. Uitspraak 17 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 januari 2014 Een bestuurster met een hoofddoek in het verdachtenbankje

Een gedachte over “In paniek op de busbaan”

  1. Dats erg idd maar haar dochter zelf heeft gezegd dat haar moeder altijd op de busbaan rijdt, want het is een korte weg. Het is een lange busbaan dus je heb heel veel keren de kans om eraf te gaan. Natuurlijk niet express maar als iedereen zo gaat rijden dan vraag ik me af waarom bestaat een busbaan of stoplichten als niemand aan de verkeer regels houd!!! Ze heeft een fout gedaan en zogenaamd in paniek geraakt maar Jim (rip) krijgen de familie nooit meer. Maar daarom is het zo gek hier in NL, want iedereen kan doen wat hun willen en krijgen niks.wie is nu de slachtoffer? De ene Fatima? Of de ouders/ familie van Jim ??!!!???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.