De moeder van Tom was de baas in een miljoenenbedrijf

logo-stichting-van-tomUTRECHT – Yvonne B.  was de baas in een bedrijf dat 3 miljoen euro omzette. Zij wist precies wat er gebeurde. Dat houdt de officier van justitie vol  op de tweede dag in de zaak tegen de 47-jarige B.  ook wel bekend als de moeder van Tom.

De vrienden van Tom

De advocaten zijn vandaag aan het woord. Tegen de 2 medeverdachten van Yvonne zijn werkstraffen geëist. Het is vooral Marjolein Dikkerboom die aan de slag mag. Het functioneel parket heeft 2 jaar geëist tegen Yvonne. En omdat de moeder van Tom na 166 dagen voorarrest is vrijgelaten, staat er veel op het spel.

Er is geschoven met PGB’s. Dat geeft zij toe. Maar het gaat om veel minder geld,  zegt advocate Dikkerboom En er is ook veel minder geld vergokt. Ze trekt fel van leer. Zo fel dat de officier aan de rechtbank een dag extra vraagt om de advocate van  repliek te kunnen dienen.

Persoons Gebonden Budget

Rechtbankpresident Roel den Otter  heeft daar weinig zin in. De rechtbank onderbreekt de zitting 2 uur zodat de officier haar antwoorden kan opstellen. Dat levert toch ook weer een vlammend betoog op dat meer dan een uur duurt en waar de officier behoorlijk  overtuigend overkomt.

Het verhaal van het Openbaar Ministerie komt steeds op hetzelfde neer. Een Persoons Gebonden Budget (PGB)  is  aan 1 persoon gebonden. Schuiven is altijd fout en strafbaar. Zelfs al had Yvonne dat verschoven geld uitgegeven aan zorg voor iemand anders dan is dat nog strafbaar.  Het  OM heeft deze strafzaak toegespitst op het geld dat naar de privérekeningen van de moeder van Tom is geleid. Uitspraak 18 april. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

1 april 2014 De gokverslaving van de moeder van Tom

7 oktober 2013 De moeder van Tom mag voor haar kinderen zorgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.