Vrijspraak mensenhandel in hoger beroep na straf van 7 jaar

arnhemARNHEM – Het gerechtshof spreekt de 42-jarige Chouris S.  bijna helemaal vrij van mensenhandel en het uitbuiten van prostituees. S. krijgt 3 weken voorwaardelijk voor een kleinigheidje terwijl de advocaat generaal 9 jaar gevangenisstraf had geëist.

ondersteunend bewijs

De rechtbank legde al 7 jaar op en een schadevergoeding van 700.000 euro voor het uitbuiten van 3 vrouwen. Volgens het hof is er in alle zaken niet meer dan 1  belastende verklaring van 1 getuige of 1 slachtoffer. Er is geen ondersteunend bewijs en daarom moet S. worden vrijgesproken.

zakelijk

Deze vrijspraak  is een  grote overwinning voor advocate Marianne Lochs die vanaf de eerste zitting heeft betoogd dat sprake was van gelijkwaardige relaties tussen S. en zijn vrouwen die vrijwillig in de prostitutie werkten.  De aangifte van de vrouwen zag de advocate als een soort zakelijk en of relationeel conflict.

Antwerpen

S. krijgt 3 weken voorwaardelijk van het hof omdat hij een van de vrouw naar Antwerpen heeft gebracht om daar als prostituee te werken, Dat is verboden. Maar omdat de vrouw er vrijwillig werkte houdt het hof het bij een voorwaardelijke straf.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

11 maart 2014 Eis 9 jaar tegen loverboy die zijn seksmachines als slaven behandelde

11 april 2013 Loverboy moet 7 jaar zitten 7 ton betalen

8 oktober 2012 Tweede aangifte tegen Loverboy

20 juli 2012 Een gelijkwaardige relatie of mensenhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.